Beschikking WHK 2019 ontvangen?

10 december 2018
Vanuit de Werkhervattingskas (WHK) worden alle WIA- en Ziektewetuitkeringen betaald. U betaalt hiervoor via de Belastingdienst diverse premies. Welke premie voor u van toepassing is, staat in de beschikking WHK die u jaarlijks rond eind november, begin december van de Belastingdienst ontvangt.

In de praktijk blijkt dat deze beschikkingen vaak niet correct zijn. Dit komt bijvoorbeeld doordat aan u als werkgever uitkeringen worden toegewezen die helemaal niet bij u thuishoren.
Omdat veelal onbekend is waarop de aan u toegerekende premie is gebaseerd, wordt de beschikking door de Belastingdienst als correct aangenomen. Hierdoor betaalt meer dan de helft van de werkgevers - onbewust - te veel premie. Laat daarom de beschikking altijd controleren door uw boekhouder of accountant! Zeker voor (middel)grote werkgevers kan controle een enorme besparing opleveren.

Eigenrisicodrager?
Als u eigenrisicodrager bent voor de WGA en/of Ziektewet dient u zelf te zorgen voor de uitkeringen aan uw (ex-)werknemers die in de WGA of Ziektewet zijn beland. Daarnaast betaalt u voor deze onderdelen geen premie meer aan de Belastingdienst. Op de beschikking WHK moeten de premies van deze onderdelen dan op nul procent staan.

Geen eigenrisicodrager?
Als u geen eigenrisicodrager bent, betaalt u wel de verschillende gedifferentieerde premies aan de Belastingdienst. Wellicht is het verstandig om eigenrisicodrager te worden. Een voordeel hiervan is dat u zelf de regie neemt in de re-integratie, waardoor een flinke kostenbesparing realiseerbaar is.

CUMELA Verzekeringen gaat graag voor u na of het verstandig is om eigenrisicodrager te worden of juist niet. Wilt u dat wij dit voor u uitzoeken? Mail uw beschikking WHK naar verzuim@cumela.nl. Wij weten wat we verzekeren!

Frank Diele
Medewerker inkomensverzekeringen
fdiele@cumela.nl

Auteur: Lajos Bax

Wilt u een medewerker ziek of hersteld melden?

Direct naar verzuimsignaal