MKB Verzuim-ontzorg-verzekering

16 december 2019
De MKB Verzuim-ontzorg-verzekering is een ‘nieuwe’ verzekering die vanaf 1 januari 2020 afgesloten kan worden. Deze verzekering helpt kleine werkgevers met hun verplichtingen bij langdurig zieke medewerkers. In dit artikel geven we je meer informatie over deze verzekering en vertellen of je deze wel of niet af moet sluiten.

Wat houdt deze verzekering in voor jou als werkgever?

  • Je krijgt ondersteuning door een casemanager die de regie voert over het verzuim en de re-integratie van een zieke medewerker.
  • Je wettelijke doorbetalingsverplichting is afgedekt en ook interventiekosten en loonsancties door het UWV (na twee jaar ziekte) zijn meeverzekerd.
  • Je krijgt een uitgebreid pakket aan dienstverlening door een goede, gecertificeerde arbodienst.
  • Je hebt toegang tot een netwerk van de beste zorgverleners en het inschakelen van deze zorgverleners wordt voor 100% vergoed.

Wat doet een casemanager?
De casemanager speelt een prominente rol binnen de MKB Verzuim-ontzorg-verzekering. Hij of zij begeleidt en ondersteunt de werkgever én werknemer gedurende het hele proces van arbeidsongeschiktheid, geeft advies over duurzaam re-integreren en het combineren van goed werkgeverschap en optimale inzet van het personeel. Dat is het uiteindelijke doel!

Wel of geen MKB Verzuim-ontzorg-verzekering afsluiten?
Die vraag is niet zomaar te beantwoorden! Dit is helemaal afhankelijk van je huidige verzekering, de arbo-ondersteuning die je krijgt en hoe je omgaat met ziekteverzuim binnen je bedrijf. De Cumela Verzuimverzekering Uitgebreid biedt al jaren vergelijkbare diensten, waarmee werkgever en werknemer ontzorgd worden. Heb je deze verzekering, dan hoef je niet over te stappen op een MKB Verzuim-ontzorg-verzekering!

Wil je meer weten over de MKB Verzuim-ontzorg-verzekering of kunnen we je helpen de vergelijking te maken met je huidige verzuimverzekering? Neem dan contact op met onze specialisten via verzuim@cumela.nl of bel (033) 247 49 65.

Auteur: Frank Diele

Wilt u een medewerker ziek of hersteld melden?

Direct naar verzuimsignaal