Voorkom onverzekerbaarheid

10 december 2018
De trend is duidelijk; te veel branden, te veel schade, te weinig preventie, te weinig premie. Wat kunt u er als ondernemer zelf aan doen om de risico’s die u loopt te beheersen?

Jurjen Burghgraef, directeur van Burghgraef Tiel & Partners, houdt u een spiegel voor tijdens de CUMELA Inspiratiedagen 2019. Kijk met andere ogen naar uw eigen bedrijf. Uw risico’s zijn wel degelijk beheersbaar en verzekerbaar, mits u uw zaakjes op orde hebt. Goed risicobeheer begint bij uzelf!

Preventie krijgt steeds meer aandacht en dat is een mooie ontwikkeling. Inspectiebedrijven krijgen niet alleen werk van de partijen die van origine de opdrachtgevers waren, de verzekeraars. Ook verzekerde bedrijven benaderen hen inmiddels rechtstreeks. Of dat bijzonder is? Nee, feitelijk niet. Het gaat immers om de continuïteit van de onderneming en de wetgeving regelt op dit gebied vrijwel niets. Uit het bovenstaande valt te concluderen dat inmiddels dus ook ondernemers zich meer en meer realiseren dat veiligheid begint bij echte preventie en dat preventie niet moet omdat verzekeraars het eisen, maar dat het daadwerkelijk iets kan opleveren, namelijk bedrijfscontinuïteit!

Preventietip bij de vervanging van asbestdaken: let op de (on)brandbaarheid van de vervangende isolerende beplating, zeker die boven de werkplaats.

Branden kunnen we nog niet helemaal voorkomen; we kunnen wel de kans op brand flink verminderen.

Kom voor meer tips naar de workshop van Jurjen Burghgraef op 10 januari tijdens de CUMELA Inspiratiedagen. Meer informatie over de Inspiratiedagen: klik hier

Jurjen Burghgraef, risico-expert
www.risicoinspecties.nl

Marcel Elferink
Teamleider verzekeringsadviseurs
melferink@cumela.nl

Auteur: Lajos Bax

Wilt u een medewerker ziek of hersteld melden?

Direct naar verzuimsignaal